SCLF House @ Buscate (MI)

Color consultancy and furniture supply for an apartment in the province of Milan

After the purchase of the apartment next to this court house, enlarging the current three-room apartment and demolishing part of the wall next to the old kitchen, the customers wanted to make a restyling of the living area, in particular with the purchase of a new kitchen and changing the colors of the room. The kitchen, however, had to remain white, but with the addition of a peninsula. With these premises, Ndesign has redesigned the space in different ways, until we found the right composition of all the elements: the kitchen therefore remains much wider, closed in the upper part with a plasterboard structure that hides the systems and allows to bring light even on the round dining table, without substantial masonry interventions; finally, for the walls, a cold and dull green is proposed that matches the couple’s taste, but also the current floor coverings.