Non Solo Frutta @ Busto Arsizio (VA)

Design and construction in collaboration with Bottega Design

The customer’s request was clear: to make a restyling of the old shop, going to modernize it and make it look more spacious. With the Bottega Design team we reorganized the positions and sizing of the furnishings, studying the incoming flows of customers and those of the staff at work. The ceiling was too high, but useful for ventilation and lighting, so it was decided to make it darker as to make the space appear lower, also hiding the new lighting system with track and adjustable spotlights. Given the impossibility of carrying out work to remove the old tiles, the floor was covered with a wood-effect vinyl. The furnishings have been replaced or remodeled with a modern style, in anthracite metal and concrete-effect tops, leaving more freedom of composition to the customer and more air for the products on display.
A turnkey project that saw us involved in the design and organization for several months and guaranteeing a realization in the month of summer closure, without affecting the sales of the store.